გოგრა შემოდგომის სეზონის, განსაკუთრებით კი ოქტომბრის თვის განუყოფელი ნაწილია. ის ჰელოუინის დღესასწაულის ტრადიციულ ატრიბუტსაც წარმოადგენს. გოგრის გამოყენებით შეგვიძლია მოვამზადოთ, როგორც გემრიელი დესერტი, ისე ძირითადი კერძი, მაგალითად გოგრის კრემ-სუპი.
გოგრა ბევრი სასარგებლო თვისებით გამოირჩევა, მდიდარია ვიტამინებით და აძლიერებს იმუნიტეტს. შემოდგომასა და ცივ ამინდებს განსაკუთრებით უხდება გოგრის წვნიანი.
გოგრის კრემ-სუპის მომზადების, მარტივ რეცეპტს ჩვენ გასწავლით:
ინგრედიენტები:
მომზადების პროცესი:
დავჭრათ გოგრა წვრილ ნაჭრებად, დავასხათ წყალი და მოვხარშოთ. ხარშვის დროს ჩავამატოთ ხახვი, ნიორი და ქინძი.
მოხარშული გოგრის მასა გადავიტანოთ ბლენდერში, ჩავამატოთ მარილი და პილპილი გემოვნებით, ასევე დაფქული მუსკატი. დაბლენდერების შემდეგ მიღებული გემრიელი კრემ-სუპის მასა გადმოვიტანოთ თეფშზე და სერვირებისთვის დავუმატოთ დაფნის ფოთოლი.
გოგრის კრემ-სუპის მოსამზადებლად ბლენდერი დაგვჭირდება. თუ ახალი ბლენდერის შეძენას ფიქრობ, გადახედე ფასდაკლებებს Onoff.ge.