დღესდღეობით, ელექტრო ჩაიდანი თითქმის ყველა ოჯახში გამოიყენება. ერთ-ერთი პირველი ჩაიდანი, რომელიც ელექტროენერგიას მოიხმარდა ამერიკაში მეცხრამეტე საუკუნეში გამოჩნდა. მას წყლის ასადუღებლად 12-დან 15 წუთამდე სჭირდებოდა. მოწყობილობის ფუნქციები და დიზაინი დროთა განმავლობაში დაიხვეწა და ამჟამად ელექტრო ჩაიდნის ბევრი მოდელი არსებობს. წარმოგიდგენთ რამდენიმე რჩევას, რათა ამ უკანასკნელის შერჩევის პროცესი გაგიადვილდეთ.
ელექტრო ჩაიდნის კორპუსის მასალა
მასალა შესაძლოა იყოს: მეტალის, პლასტმასის, მინისა და კერამიკის. კერამიკა და მინა ეკოლოგიურად უფრო სუფთა მასალებია, თუმცა მათი მოვლა რთულია. მეტალისა და პლასტმასის მასალით დამზადებულ კორპუსებს მოხმარების ვადა შესაძლოა შედარებით ნაკლები ჰქონდეთ. თუ თქვენთვის ნივთის ვიზუალური მონაცემები პირველხარისხოვანია კერამიკის ჩაიდნის შეძენას გირჩევთ.
ჩაიდნის მოცულობა
ელექტრო ჩაიდნის შერჩევის პროცესში უნდა დავაკვირდეთ თუ რამდენი ლიტრი წყალი ჩადის ჭურჭელში.
რა დანიშნულება აქვს ფილტრებს
ფილტრი წყლის გასუფთავების / გაფილტვრის ფუნქციას ასრულებს და ამასთანავე აკავებს ჩაიდნის ფსკერზე არსებულ ნადებს, რათა ეს უკანასკნელი წყლის გადმოსხმის დროს ჭურჭელში არ მოხვდეს.
ჩაიდნის გამახურებელი ელემენტი
როგორც იცით ზოგ ჩაიდანში თუ საკმარისი წყალი არარის, ის შესაძლოა მარტივად გადაიწვას.
სიმძლავრე
ეს მაჩვენებელი რიგ მოდელებში საშუალოდ 3 000 ვატამდე მერყეობს და ბუნებრივია, რაც უფრო მაღალია სიმძლავრის მაჩვენებელი მით უფრო მეტ ელექტროენერგიას მოიხმარს. თუმცა თუ დილით ხშირად გაგვიანდებათ და გსურთ სწრაფად მოამზადოთ ჩაი ან ყავა მაღალი სიმძლავრის ელექტრო ჩაიდანი უნდა შეიძინოთ.
რატომ არის ტემპერატურული რეჟიმის კონტროლი სასარგებლო
თუ ჩაის ან ყავის მომზადებას აპირებთ, ასეთ დროს ტემპერატურული რეჟიმი შეგიძლიათ 80° გრადუსზე დააყენოთ და წყლის ბოლომდე ადუღებას არ დაელოდოთ. ტემპერატურის კონტროლის რეჟიმი გაძლევთ შესაძლებლობას სასურველი ტემპერატურის წყალი მიიღოთ.
თუ ელექტრო ჩაიდნის შეცვლა გადაწყვიტეთ, შეარჩიეთ სასურველი ჩვენი კატალოგიდან.